Et hus, der er automatiseret og sikret i alle ender og kanter

Beth Werner

Bravida Odense er netop flyttet ind i Tietgenbyen

Vi er faktisk gået
‘all in’ på læksikring

dt-bullits@x2

I dag kan Søren Larsen og hans kolleger gå rundt i skjorteærmer på deres arbejdsplads, hele året rundt, vel og mærke.

– Det var fuldstændigt utænkeligt i vores tidligere domicil på Svendborgvej i Odense Syd. Selv 1. maj måtte vi tit have tændt for elvarmeblæseren trods trøje og sweater, husker han.

Søren Larsen er afdelingschef for VVS området i Bravida Odense. Afdelingen er den tredjestørste blandt Bravida koncernens i alt 20 afdelinger i Danmark og den er netop flyttet.

Arkitekt:  ERIK arkitekter
CTS, BMS, IBI: OBH Gruppen

Bravida Odenses nye domicil på C. F. Tietgens Boulevard 43

Fra utidssvarende – til topmoderne

Bravida Odense må siges at have taget noget af et kvantespring med indflytningen i det nye domicil på C. F. Tietgens Boulevard 43 i det sydøstlige Odense.

– Det er ganske enkelt et skønt hus, siger Søren Larsen, mens han viser rundt i nybyggeriet på i alt 4.500 m2.

Bravidas Odense afdeling er den tredjestørste blandt Bravida koncernens i alt 20 afdelinger i Danmark.

Komplekset består af to bygninger, henholdsvis en administrationsbygning i to plan på i alt 2.500 m2 samt en lager/værkstedsbygning på 2.000 m2.

– Flytningen har ikke blot givet os meget mere plads, men vi har også fået et langt, langt bedre fysisk arbejdsmiljø, end vi havde i de 60 år gamle bygninger på Svendborgvej.

Intelligent og automatiseret hus

Huset er udstyret med alle de løsninger indenfor bygningsautomatik, man kan tænke sig.

Herunder anlæg som CTS (Central Tilstandskontrol og Styring), BMS (Building Management Systems) og IBI (Intelligente Bygnings Installationer).

Ovennævnte anlæg udgør en meget central del af styringen og overvågningen af husets tekniske installationer. CTS/BMS/IBI-anlæg kan overvåge og styre ventilation, varme-, køle- og belysningsanlæg samt solafskærmning. Resultatet er et optimalt indeklima – og måske ikke mindst vigtigt, reducerede energiomkostninger.

Og apropos energioptimering, er taget på værksted/lager bygningen dækket af solpaneler.

Læksikring, hvis nu…

Samtlige tekniske anlæg er installeret i to teknikrum, henholdsvis i administrationsbygningen og i det kombinerede værksted/lager.

– Selvom det er et spritnyt hus med lige så nye installationer, har vi, for at være på den helt sikre side, valgt at sikre os mod eventuelle lækager i brugsvand- og eller fjernvarmesystemet med tre læksikringsanlæg fra virksomheden DanTaet, der er markedsførende på området, fortæller Søren Larsen og peger på væggen.

– Her sidder det ene anlæg, der sikrer mod lækage i vores fjernvarmesystem, det er fælles for begge bygninger. Og her det andet anlæg, der sikrer brugsvandsystemet i administrationsbygningen. Det tredje og sidste anlæg, også et brugsvandanlæg, er installeret i teknikrummet i værksted/lager bygningen for at sikre mod lækage der.

– Vi er faktisk gået all in på læksikring, siger Søren Larsen og retter samtidig blikket mod gulvet og peger på to små væskefølere, der er placeret i hver sin ende af teknikrummet.

Væskefølerne er ganske uanseelige i størrelse med en diameter på 2,4 cm og en længde på 7,2 cm lang. Til gengæld er de yderst følsomme og reagerer på selv meget små mængder vand eller andre væsker på gulvet. To millimeter er nok til at skabe forbindelse mellem følerens elektroder og dermed udløse alarm.

Det nye hus er det perfekte showroom

Bravida er på landsplan leveringsdygtig i installation og service indenfor en lang række tekniske områder, herunder el, vvs, ventilation, brand og sikring, fjernvarme, køl, energioptimering og bygningsautomatik og læksikring.

Og vil kunderne, der tæller en lang række offentlige og private virksomheder samt privatpersoner gerne se eksempler på den palette af løsningsforslag, som Bravida tilbyder, ligger der nu et perfekt showroom i Tietgenbyen i Odense.

Selvom det er et spritnyt hus med lige så nye installationer, har vi, for at være på den helt sikre side, valgt at sikre os mod eventuelle lækager, siger afdelingschef for VVS Søren Larsen.