Pressemeddelelse – Anker Boye går ind i kampen mod vandskader

DanTaet A/S

Vanvid med 100.000 vandskader årligt – det tal skal ned​

Tidligere Odense borgmester, Anker Boye  går som seniorrådgiver hos Odense virksomheden DanTaet  ind i kampen mod vandskader og det store spild af vand, de medfører.

dt-bullits@x2

– Vand er en kostbar og knap ressource. Derfor skal vi naturligvis passe godt på den. Det er der desværre noget, der tyder på, at vi ikke helt er så gode til. 100.000 vandskader årligt i Danmark er ganske enkelt 100.000 for mange.

Vandskader er ikke blot fuldstændigt unødvendigt spild af vand, men de koster også samfundet enorme summer at udbedre, understreger Anker Boye.

DanTaets bestyrelsesformand, advokat Jørn Bonnesen (t.h.) glæder sig over samarbejdet med Anker Boye.

Helt nøjagtigt løber udbedringen af de 100.000 vandskader i såvel private som offentlige bygninger årligt op i 2,2 mia. kr., i følge ingeniør og seniorspecialist, Leon Buhl, Teknologisk Institut.

Hos vores nordiske naboer er billedet ikke meget anderledes, oplyser Leon BuhI. Han har regnet på tallene, der viser, at samlet løber udgiften til udbedring af vandskader i Danmark, Norge og Sverige op i 6 – 7 mia. kr. årligt.

Enkel og effektiv løsning kan reducere antal vandskader

Elektronikvirksomheden DanTaet har gennem tre årtier udviklet og fremstillet anlæg, der sikrer bygninger og ejendomme mod såvel lækager som rørbrud på både vand- og varmesystemer.

– Ikke blot tænker DanTaet i miljø- og energirigtige løsninger, virksomheden er også Europas førende indenfor området. Og når den nu tilfældigvis ligger i Odense, er det både nærliggende og naturligt for mig at indlede et samarbejde, forklarer Anker Boye og tilføjer:

Både DanTaet og jeg har et fælles ønske og mål om at få reduceret eller endnu bedre, helt elimineret de 100.000 vandskader, som både nye og ældre ejendomme og bygninger rundt omkring i Danmark udsættes for hvert år.

Såvel udvikling som produktion af DanTaet anlæggene foregår på virksomheden i Odense. Og det er et plus, mener Anker Boye.